Mijn naam is Max van Gelder, Orthomoleculair therapeut en coach op het gebied van training, voeding en lifestyle. Ik kan jou alle tools geven die van jou een “Daily Improver” maken.
In 2015 begon mijn passie voor gezondheid steeds meer toe te nemen. Na het afronden van mijn HBO-opleiding (Commerciële Economie) en naast de sportcarrière als kickboks atleet, startte ik samen met mijn compagnon Mark Dauwerse aan het bedrijf To The Max Gym. Een gym waar sport & plezier samenkomen, toegankelijk is voor iedereen en tot vandaag de dag bestaat uit zowel groepslessen, personal training als fitness.
Training is één ding voor je gezondheid, maar ik kwam er al snel achter dat voeding nog véél belangrijker is. Het optimaal herstellen van het lichaam van loodzware trainingen, afvallen / aankomen voor wedstrijden en tegelijkertijd presteren en de energie hebben voor alles wat dagelijks op je pad komt zoals werk, studie, familie en je sociale leven, daar heb je enorm veel “gezonde & voldoende” brandstof voor nodig, je voeding!

Tegelijkertijd nam mijn interesse in het menselijk lichaam toe en besloot ik de afgelopen 8 jaar, jaarlijks te starten aan verschillende opleidingen. Na het behalen van een hele waslijst aan opleidingen, zette ik in 2020 mijn eerste voetstappen in de wereld van de orthomoleculaire geneeskunde.
Toen wist ik het zeker, dit is het voor mij, na een reis van 8 jaar als Personal Trainer, Lifestyle- en voedingscoach, waren dit de laatste puzzelstukken die ik nodig had voor het starten van Diamond Health. Na het afvinken van de opleiding medische basiskennis in 2021 en het diploma orthomoleculair therapeut in 2022 durf ik naast de wetenschappelijke kennis ook buiten de hokjes te denken en met een meer holistische kijk!
Diamond health Allround begeleiding in gezondheidWe kijken samen naar het totale pakket van gezondheid. Het 1 kan niet zonder het ander, Voeding, Training, Beweging, Ontspanning & Mindset, de 5 pijlers van de diamant van Diamond Health.
Diamond health Meetbare persoonlijke coaching (Meetbare screening)De literatuur, gespreksvoering en ervaring samen, maken een (voedings)plan. Maar de medische analyses op basis van laboratorium waardes met behulp van feces-, bloed-, urine-, speeksel, haar- of slijmvliesanalyses, maken het (voedings)plan écht persoonlijk & compleet.
Diamond health 10 jaar topsport als kickboksatleetAls wedstrijdatleet bouw je door de jaren heen een bepaalde discipline en mindset op. Je traint, eet, leeft en ademt voor je sport. Diezelfde discipline, mindset en instelling is er nog steeds maar dan voor jou, de cliënten van Diamond Health.

Plan een intake in en krijg de
antwoorden die je zoekt!

Intake aanvragen Diamond health

Opleidingen Max

Na het behalen van mijn HBO-opleiding Commerciële Economie, ben ik door de liefde voor de sport Kickboksen, volledig gestort op de wereld van training en gezondheid. Ik heb mijn kennis en ervaring op het gebied als trainer, coach en therapeut met verschillende opleidingen en cursussen kunnen verbreden
Het is een lange wandelroute geweest van 8 jaar, maar ein-de-lijk kan ik met de volle 100% overtuiging zeggen: “Om als Orthomoleculair coach op het gebied van training, voeding en lifestyle jou alle tools te kunnen geven, die van jou een Daily Improver gaan maken”.
2015 HBO (Commerciële Economie)
2016 Chivo Functioneel trainen
2016
2017 Mylogenics rehab (Overload Worldwide)
2018 Mylogenics release
2019 Gewichtscosulent
Precision Nutrition
Master Sled instructor
Master KB Instructor
2019
2020 HealthCoach vitaliteit & leefstijl
Orthomoleculair Adviseur gevorderd
2020
2021 Medische basiskennis
Personal Hormonal Profiling
2022 Orthomeculair Epigenetisch Therapeut
Mylogenics Activation
2022
2023 EHBO   
Specialisatie Hormonentherapie
Specialisatie Bloedonderzoek
2024 Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut (Evenwijs)
Buteyko Cursus ademen
Darmtherapie

Wat is Orthomoleculaire geneeskunde?

Bekijk de video Bekijk de werkwijze

Je kunt mij consulteren voor klachten zoals:

 • Lage weerstand, weinig energie, futloos, moeheid
 • Huidklachten als acné, eczeem, psoriasis
 • Verteringsproblemen, buik- en darmklachten, PDS
 • Darm microbioom analyse, darmflora disbalans,
 • Voedselintoleranties en allergieën
 • Reuma, artrose, artritis
 • Bindweefsel, spier- of gewrichtsklachten, fibromyalgie
 • Sport gerelateerd advies voor kracht- en duursporters
 • Hormoonverstoringen 
 • Ontsteking gerelateerde aandoeningen
 • Gal- en leverklachten
 • Diabetes en pre-diabetes, bloedsuiker schommelingen

Orthomoleculair

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat voeding, gezondheid en ziekte nauw met elkaar verbonden zijn.  Het streven is om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Wanneer er tekorten ontstaan van bepaalde vitaminen, mineralen en sporenelementen, kunnen allerlei biochemische processen in lichaam en geest verstoord raken. Hierdoor kunnen klachten en ziekten ontstaan. Door het aanpassen van het voedingspatroon en met de inzet van voedingssupplementen kunnen klachten aangepakt worden en valt gezondheidswinst te behalen. Ik heb dit zelf op verschillende vlakken ervaren en wil dit graag met jou delen. 
Daarbij speelt de Epigenetica een belangrijke rol in de orthomoleculaire wereld. De epigenetica heeft te maken met de genen (DNA-code) van de mens. Je kunt de DNA-code zelf niet veranderen, maar door factoren als leefstijl, voeding, stress, vervuiling en gedrag kan er sprake zijn van een epigenetische aandoening, waarbij het gen intact blijft, maar er wel een afwijking is. Door de factoren positief te beïnvloeden kunnen zij een bijdrage leveren aan het behoud van gezondheid en ziekte voorkomen of zelfs genezen.
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Diamond Health