Het is belangrijk om elke dag het beste uit jezelf te halen. Leer kijken en luisteren naar jouw lichaam, zorg dat je niet alleen fit bent van de buitenkant, maar juist ook van de binnenkant want dat is waar alles begint!

Een aantal vragen die ik alvast voor je heb:

Diamond Health 1. Voeding Wat is de verhouding tussen je huidige voedingsgroepen (koolhydraten / eiwitten / vetten)?

Verschilt je voedingspatroon in de periode waarin je sterker, sneller en fitter wilt worden met de periode waarin je specifiek wilt presteren?

Hoe ziet je voedingspatroon er uit in de week naar aanloop van je wedstrijd? En op de wedstrijddag zelf?
Diamond Health 2. Herstel Welke tools gebruik je momenteel om te zorgen voor optimaal herstel?

Hoe ziet je slaapritme er uit? Slaap je goed in en door?

Hoe ziet je dagelijkse focus / ontspanning er uit?
Diamond Health 3. Stress & Blessures Hoe ziet je dagelijkse ontlasting er uit?

Ervaar je momenteel blessures? Pijntjes? Zwaktes?

Ervaar je veel of weinig mentale stress / fysieke belasting tijdens het sporten?
Deze vragen en nog veel meer zijn essentieel als je het maximale uit je sportprestaties wilt halen. Helaas zie ik vaak genoeg dat sporters deze vragen niet kunnen beantwoorden, waardoor ze niet optimaal presteren of kampen met terugkerende blessures. Maar geloof me, het is vaak niet alleen pech! Leer beter te luisteren naar je lichaam, hier liggen kansen voor de toekomst. Samen zorgen we voor het maximaliseren van jouw athlétisme en tegelijkertijd minimaliseren we zwaktes / blessures.

Plan samen met mij een intake in om de mogelijkheden te bespreken, waaronder:

  • Voedingsschema op basis van je trainingsprogramma / wedstrijd / prestatie(dag)
  • Periodieke onderzoeken (Bloedonderzoek, darmtherapie, intolerantietest, vetzuurbalans)
  • Tussentijdse evaluaties en bijsturing
  • Supplementen voor optimaal herstel en prestaties
  • Aanvullende explosiviteit-, snelheid-, conditie-, mobility- en krachttrainingschema's zijn mogelijk in samenwerking met To The Max Gym.
Mijn werkwijze begint altijd met een intake om je wensen en doelen te bespreken en een intakeformulier in te vullen om een goed beeld te krijgen van je doel(en), leefstijl en eventuele klachten of blessures. Op basis daarvan starten we een onderzoek of maken we een gepersonaliseerd plan van aanpak, waarbij voeding, suppletie en leefstijl met focus op slaap vaak de belangrijkste speerpunten zijn. Tijdens onze tweede afspraak evalueren we de onderzoeksresultaten en sturen we bij op basis van de gestelde doelen.

Voeding en leefstijl zijn essentieel om je prestaties te verbeteren en te herstellen van inspanningen. Ook is preventief onderzoek belangrijk om te meten hoe fit je bent en om overbelasting te voorkomen. Suppletie, zoals vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en aanvullende nutriënten, kan je lichaam helpen bij extra energie of herstel voor en na intensieve trainingen en wedstrijden. Dit is een essentieel onderdeel van (top)sportbegeleiding.
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Diamond Health