Bloedonderzoek betekenis

Het doel van algemeen bloedonderzoek van Diamond Health is om de algehele algehele gezondheid te screenen en te optimaliseren. Er zijn verschillende medische analyses mogelijk met behulp van feces-, bloed-, urine-, speeksel-, haar- of slijmvliesanalyses. Bij de gezondheidscheck-up van Diamond Health maken we gebruik van je bloedwaardes. Meten is weten en niks is zo specifiek als je eigen bloed.

Vanuit de Orthomoleculaire geneeskunde kijken we naar het voedingspatroon, leefstijlfactoren en mogelijke tekorten in vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren. We willen optimale concentraties van voedingsstoffen voor het bevorderen en optimaliseren van je gezondheid en het voorkomen / verhelpen van ziekten. Ditzelfde geldt voor je bloedtest, optimaliseren.

Tijdens de gezondheidscheck van Diamond Health kijken we niet alleen naar de referentiewaarden van het bloedonderzoek. Deze waarden zijn standaard, waarbij de patiënt bij wijze van spreken morgen niet opeens ‘extreme gezondheidsproblemen’ heeft. Dit zijn geen optimale of preventie kaders. Die willen we wel, maar let op, hoger is niet altijd beter bij bloedonderzoek.

max van diamond health

Algemeen bloedonderzoek wat wordt onderzocht?

 • Bloedcellen en de conditie daarvan
 • Afweer- en immuunsysteem
 • Zuurstof en transport van cellen
 • Nieren, Lever, Schildklier
 • Basis vitamine- en mineralenhuishouding
 • Cholesterolwaarde en vetten
 • Ontstekingswaarde

Lees hier meer over de soorten onderzoeken.

Bloedonderzoek uitslag waarden

Bloedonderzoek waarde die we standaard meten bij de gezondheidscheck-up van Diamond health zijn: Groot bloedbeeld, CRP, IgE-totaal, magnesium, jodium, B6, B12, Foliumzuur, Vitamine D, Lipidenpanel (chol., HDL, LDL, trygliceriden, ratio chol./HDL), Cortisol, Homocysteïne, Eiwit totaal, Cystatine C, Fosfaat, Natrium, kalium, calcium lipoproteïne a, albumine / kreatinine, Tsh, DHEA-s, Ureum, Lever (alat, asat, af, ggt, bilirubine, ind. Afw. Direct / leverenzymen)

In Nederland worden verschillende bloedwaarden regelmatig onderzocht als onderdeel van gezondheidscontroles, screeningsprocedures en diagnostische tests. De vijf meest voorkomende bloedwaarden die worden onderzocht zijn:

 1. Hemoglobine (Hb): Hemoglobine is een eiwit in rode bloedcellen dat zuurstof van de longen naar de weefsels van het lichaam transporteert. Een hemoglobinetest kan bijvoorbeeld worden gebruikt om bloedarmoede (anemie) te diagnosticeren, een aandoening waarbij het hemoglobinegehalte in het bloed lager is dan normaal.
 1. Glucose (bloedsuiker): De bloedglucosetest meet de hoeveelheid glucose (suiker) in het bloed. Het wordt gebruikt voor de diagnose en monitoring van diabetes mellitus, een aandoening waarbij het lichaam niet in staat is om de bloedsuikerspiegel effectief te reguleren.
 1. Cholesterol: Een cholesteroltest meet de niveaus van verschillende soorten cholesterol in het bloed, waaronder totaal cholesterol, HDL-cholesterol (high-density lipoprotein), LDL-cholesterol (low-density lipoprotein) en ratio. Deze test wordt gebruikt om het risico op hart- en vaatziekten te beoordelen.
 1. Creatinine: Creatinine is een afbraakproduct van spiermetabolisme en wordt uitgescheiden via de nieren. Een creatininetest kan worden gebruikt om de nierfunctie te evalueren en wordt vaak uitgevoerd als onderdeel van een nierfunctiepanel.
 1. C-reactief proteïne (CRP): CRP is een eiwit dat wordt geproduceerd in reactie op ontsteking in het lichaam. Een CRP-test kan worden gebruikt als een marker voor ontsteking en wordt gebruikt bij de diagnose en monitoring van ontstekingsziekten, infecties en andere medische aandoeningen.

Mochten we tijdens de intake bepaalde klachten en- of aandoeningen willen uitsluiten kunnen we er voor kiezen om extra bloedwaardes te prikken i.p.v.  het algemeen bloedonderzoek. Een voorbeeld kan ook zijn de waardes van bepaalde hormonen zoals: testosteron, oestrogeen  en progesteron. 


Afspraak maken voor een algemeen bloedonderzoek

Plan jouw weg naar een betere gezondheid door een afspraak te maken voor een algemeen bloedonderzoek bij Diamond Health. Ons uitgebreide onderzoek biedt diepgaande inzichten in jouw voedingsstatus, leefstijlgewoonten, en algemeen welzijn, waardoor je gerichte stappen kunt ondernemen voor een optimale gezondheidspreventie. En meet standaard waarden zoals groot bloedbeeld en vitamines. Of kies voor een bloedtest vitamine.

Ben je benieuwd naar de bloedwaarden? Krijg gepersonaliseerde adviezen om jouw levenskwaliteit te verbeteren. Neem vandaag nog de controle over je gezondheid en boek jouw afspraak via onze formulier. Zet de eerste stap naar een vitaler leven.

Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Diamond Health