Waarom bloedtest vitamine

Vitamine- en mineralen kunnen een handig hulpmiddel zijn om je gezondheid te ondersteunen, dit kan middels een bloedtest voor vitamines. Als je bijvoorbeeld moeite hebt om voldoende voedingsstoffen uit je voedingspatroon te halen, omdat je bepaalde voeding vermijdt of een aandoening hebt die de opname beïnvloedt, dan kunnen supplementen je helpen om tekorten te voorkomen. Misschien gebruik jij momenteel supplementen, maar heb je helemaal geen tekorten? Of juist het tegenovergestelde? Daarom raden wij vaak een bloedonderzoek aan. Daarnaast zijn er ook specifieke situaties waarin supplementen nuttig kunnen zijn, een drietal voorbeelden:

1. Sporters kunnen Vitamine- en mineralen gebruiken om hun prestaties te verbeteren of het herstel na een training te bevorderen.
2. Vrouwen kunnen foliumzuur supplementen gebruiken om het risico op bepaalde aangeboren afwijkingen bij de baby te verminderen.
3. Mensen die een bepaalde aandoening hebben, zoals osteoporose of artritis, kunnen vitamine-en mineralen gebruiken om de symptomen te verminderen en de gezondheid van de botten en gewrichten te verbeteren.

Wij pakken ook altijd het voorbeeld van de tomaat bij klanten, waarom je wél je voedingspatroon kunt aanvullen met supplementen en het handig is een bloedtest vitamine te kiezen:

• Onze bodem waar alles op wordt geteeld is niet meer de bodem van vroeger, voeding is verandert.
• Een Nederlandse tomaat is weer anders dan een Spaanse tomaat
• Afhankelijk van de bereidingswijze, vers, gekookt, gebakken, oven etc.
• Jij bent jij en jij verteerd sommige dingen beter, sommige dingen niet, uiteindelijk gaat het om de opname vanuit de darmen en wie weet neem jij maar 80% op van de tomaat.

max helpt je met vitamines

Welke vitamines testen bloed?

Krijg jouw vitamine- en mineralenhuishouding inzichtelijk d.m.v. bloedonderzoek bij Diamond Health. Welke vitamine- en mineralen worden er gemeten? 

Vitamine A, B1, B2, B6, B12, Vitamine D, Vitamine E, Foliumzuur, Magnesium, Calcium, Kalium, Natrium, Zink, Selenium, Ijzer,+ basis bloedbeeld (HB, MCV, RDW, Leukocyten, Trombocyten,Erytrocyten, Hematocriet, MCH, MCHC). In overleg kunnen we bepaalde vitaminewaarden laten of juist andere vitaminewaarden opvragen. In de volgende alinea lees je een voorbeeld van de vitamine D testen in bloed.

Bloedonderzoek uitslag waarden

Een bloedtest vitamine D test geeft inzicht in jouw persoonlijke vitamine D gehalte. Het is één van de weinige vitamines die ons lichaam zelf kan aanmaken. Daarvoor heb je wel zonlicht en de juiste voeding nodig. In de westerse wereld komt een vitamine D-tekort veel voor. 


• Vitamine D zijn verantwoordelijk voor het in balans houden van goede bloedwaarden.
• Is onder andere essentieel voor de aanmaak van testosteron en goed voor je hormoonproductie.
• Belangrijk voor behoud en groei van botten, haren en tanden.
• Speelt een belangrijke rol bij de werking van spieren.
• Super goed voor je immuunsysteem / weerstand (tegen griepjes etc.)

Hoe lang duurt uitslag bloedonderzoek vitamine?

Gemiddeld 1 tot maximaal 2 weken, maar dit hangt af van de specifieke waardes die zijn opgevraagd. De ene vitamine is de andere niet en sommige waardes worden extracellulair gemeten (buiten de cel) en sommige waardes ook intracellulair (in de cel) dit kost meer tijd en wordt soms bij desbetreffende laboratoriums ook onderling uitbesteed. Boek een afspraak voor een bloedtest vitamine hier

Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Diamond Health