Hoe staat het met mijn gezondheid? Kloppen de verhoudingen van mijn bloedcellen? Heb ik ontstekingen in mijn lijf? Verklaart dit waarom ik de laatste maanden minder energie heb, moeilijk fitter wordt en steeds meer last krijg van “nare pijntjes”!?
 
Zorgt mijn huidige cholesterolwaarde voor een extra gezondheidsrisico? Hoe zit het eigenlijk met de aanmaak van mijn cortisol vanuit de bijnieren? Ook wel het stresshormoon. Vroeger zorgde het er voor dat je snel kon vluchten of vechten. Tegenwoordig komt stress niet van een leeuw, maar van werk, financiën, dagelijkse bezigheden. Het gevolg… een structureel verhoogde cortisolgehalte, is dit het geval dan keert het zich tegen je. Klachten als gewichtstoename, verhoogde bloeddruk, onrust en slapeloosheid steken de kop op.
Gezondheidscheck-up bij Diamond Health

Een ander voorbeeld is een tekort van macro of micro voedingsstoffen. Is er een tekort van één of meerdere van deze macro of micro voedingsstoffen, dan kan ons lichaam niet (optimaal) functioneren en ontstaan klachten of ziekte, zoals:

Een verhoogd homocysteïne gehalte bijvoorbeeld, dit kan ontstaan door genetische afwijkingen, maar ook door een gebrek aan vitamine B6, B12 en foliumzuur. Als het gehalte te hoog is, is er sprake van een stoornis in de stofwisseling, wat ook weer voor “nare gezondheidsklachten” kan zorgen.

Tekort aan aminozuren
Een tekort aan aminozuren (bouwstof van eiwitten) kan leiden tot verminderde aanmaak van hormonen zoals thyroxine (schildklierhormoon), serotonine (blijheidshormoon) of melatonine (slaaphormoon).

Te weinig schildklierhormoon
Te kort aan jodium, waardoor de stofwisseling trager gaat werken

Tekort aan magnesium
Een magnesiumtekort kan leiden tot spierkram, hartkloppingen en obstipatie (verstopping van de darmen)

Met een uitgebreid bloedonderzoek worden deze en nog veel meer gezondheidsvragen beantwoord, allemaal ter ondersteuning van jouw persoonlijk adviesplan en ter bevordering van jouw eigen gezondheid.

Waarden meten

Waarden die gemeten worden zeggen iets over je:

1. Bloedcellen en de conditie daarvan
2. Afweer- en immuunsysteem
4. Zuurstof en transport van cellen
5. Nieren, Lever, Schildklier,
6. Basis vitamine- en mineralenhuishouding
7. Cholesterolwaarde en vetten
8. Ontstekingswaarde

Wat wordt er precies gemeten?

Plan een intake in en krijg
de antwoorden die je zoekt !

Intake aanvragen Diamond health
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Diamond Health